Zrównoważona
dieta oznacza jedzenie warzyw,
owoców, roślin strączkowych – a wszystko to w we
właściwych ilościach. 40 procent diety
muszą stanowić warzywa. W
efektywnej diecie powinny
znaleźć się pomidory, papryka, bakłażan, cukinia, brokuły, botwinka,
cebula, czosnek, cykoria, dynia, fasolka szparagowa, kalafior, kapusta, ogórki
i szeroki wachlarz warzyw. Nie może w niej
zabraknąć szparagów a także szpinaku. Najlepiej
gotowanych w wodzie lub na parze, nie smażonych,
bez dużej ilości dodatków. Ryby, drób, jaja kurze i
przepiórcze, mięso wołowe należy jeść raz lub dwa razy w
tygodniu. Cukier należy konsumować sporadycznie, czyli wyjątkowonieczęsto,
bo nie jest to element niezbędny w pokarmach codziennych.Konsumowanie co trzy godziny
sprawia, że nie jesteśmy głodni i organizm nie
gromadzi kalorii na zapas, nie domaga się wielkich ilości
pożywienia. Codzienne spożywanie wiedzie do efektywnego
odzyskiwania dawnej atrakcyjności. Porcje jedzenia powinny być małe –
jedząc niewiele możemy czuć się syci,
naukowcy tego dowiedli. 4-6 łyżek tłuszczu dziennie
na pewno jest wystarczające. Oleje
roślinne i oliwa są niesamowicie
korzystne dla zdrowia. Orzechy włoskie
{zawierają|mają w sobie|posiadazdrowy tłuszcz, więc
trzeba je niezbędnie włączyć do
lekkiej diety. Należy
jadać produkty jak najmniej
przetworzone, bo jedynie takie są bardzo zdrowe,zawierają to, co najlepsze. Warto zrezygnować z potraw sprzedawanych
w puszkach i słoikach, bo są one zazwyczaj
niezdrowe. Produkty muszą być wysokiej
klasy, bo tylko wysoka jakośćgwarantuje smaczne i zdrowe jedzenie.

tekst dostepny na stronie : viagra

kamagra w zelu